انواع عایق رطوبتی کدامند؟
یکی از روش های عایق کاری رطوبتی ساختمان این است که از بتون آب بند استفاده شود. استفاده از آب بند یا واتر استاپ جهت آب بندی درزهای اجرایی و محلهای انقطاع بتون رایج است. امروزه کشورهای پیشرفته از انواع عایق رطوبتی هیدروفیلیک یعنی آب دوست (یا بنتونیتی) برای عایق کاری رطوبتی درزهای اجرایی استفاده میکنند. آب بندی سازه های بتون به دو روش انجام می شود که هر دو روش لازم الاجرا هستند:
- آب بندی بتون : ساخت بتون آب بند
- آب بندی درزهای بتون با انواع واتراستاپ ها
تجربه نشان داده است که در صورت استفاده از بتون آب بند در سازه باز هم برای بعضی مکانهایی که در معرض مستقیم رطوبت زیاد هستند به همین خاطر است که همواره جستجو برای یافتن عایق رطوبتی مختلف برای ساخت سازه ادامه دارد. از عایق های پایه قیری گرفته تا جدیدترین عایق های نانو روز دنیا. نسل نوین عایق های رطوبتی ساختمانی عایق های رطوبتی پلیمری هستند که به عنوان کوتینگ نهایی نیز می توانند ایفای نقش کنند.
بیشتر بدانید : قیر چیست؟
عایق رطوبتی نفوذ کننده
مواد نفوذکننده یکی از محصولات آب بندی جدید و عایق های رطوبتی مفید است. ذرات میکروفعال نفوذکننده ها در حضور رطوبت با آهک و سیمانهای هیدراته نشده وارد واکنش می شود و کریستالهای غیر حلالی تولید مینماید که تا عمق شیارهای موئینگی یا ترک های موئی و تمامی خلل و فرج موجود نفوذ کرده و سد راه عبور آب می شود و در عین حال هوا و بخار آب جریان یافته و به بتون اجازه تنفس میدهد. از کابرد نفوذکننده ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در طبقات منفی و تمامی سطوحی که در معرض فشار منفی آب قرار دارند.
- تمامی سازههای حساس و پراهمیت نظیر استخر، مخازن آب، تصفیه خانهها، سدها، کانالهای آب و سایر سطوحی که آب بندی بتون در آنها باید در عمق بتون انجام شود.
تفاوت عمده عایق رطوبتی نفوذکننده با بقیه عایق های رطوبتی ( که بصورت سطحی اجرا می شوند) در چیست؟
عایق رطوبتی نفوذ کننده به وسیله لولههای مویینگی در عمق بتون نفوذ میکند. به همین دلیل در صورت آسیب و ضربه مکانیکی به روی سطح، آب بندی سازه دچار اختلال نمی شود. در حالی که عایقهای نسل قدیم اگر آسیب فیزیکی به نقطهای از سطح عایق کاری وارد گردد، همان نقطه موجب از بین رفتن مقاومت عایق کاری در برابر نفوذ آب می شود.
نکته مهم: البته باید گفت که عایق های رطوبتی پلیمری در صورت ضربه سایشی یا مکانیکی شدید اگر دچار خرابی شوند قابلیت ترمیم موضعی خواهند داشت.
عایق پایه قیری
پوشش عایق رطوبتی بر پایه قیرهای امولسیون در آب میباشد. که به آن قیر سرد نیز می گویند. در واقع سیستم اصلاح شده روش قیر و گونی قدیمی است. از این محصول در تمام مکانهایی که از قیر و گونی استفاده میگردد میتوان استفاده نمود.
مزیت عایق رطوبتی پایه قیری نسبت به قیر و گونی، ضخامت بسیار پایین آن است و همچنین تعمیر پذیری بسیار مناسب که در صورت آسیب به عایق یا سطح مورد نظر، به آسانی، با اجرای یک لایه دیگر از عایق رطوبتی، به دلیل چسبندگی بالا و مناسب میتوان آن را ترمیم نمود.
کاربرد دیگر عایق رطوبتی پایه قیری، به عنوان پرایمر برای محفاظت از بتون در برابر مواد خورنده و لایه چسباننده قوی برای زیر ایزوگام میباشد.
عایق رطوبتی پلی یورتان و اپوکسی
کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان عایق های رطوبتی هستند که نفوذ رطوبت در آنها تقریبا صفر است. این رزین ها به صورت یکپارچه روی سطح( کف) ریخته شده و تمام سطح را به طور کامل عایق می کند. از مزایای فوق العاده عایق رطوبتی پلی یورتان و اپوکسی این است که این ها کفپوش هستند با ظاهر بسیار زیبا و دکوراتیو که اتفاقا مقاومت سایشی بالایی هم دارند.
عایق رطوبتی پلیمری با پایه سیمان
با توجه به معایب عایقهای سنتی، محصولات نسل جدید عایق رطوبتی تمامی نواقص مذکور را بهبود بخشیده و سیستم آب بندی را مطمئن تر ساخته است. از ویژگی عایقهای رطوبتی نسل جدید میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- اجرای یکپارچه: اجرای آنها به صورت مایع با بافتی شبیه بافت رنگ بوده که موجب میشود کل سطح مورد نظر به صورت یکپارچه پوشانده گردد و هیچ درز و همپوشانی(اورلب) روی سطح ایجاد نگردد.
- سازگار با بتون: عایق رطوبتی پلیمری پایه سیمانی به دلیل استفاده از سیمان در ساختار آن با جنس بتون یا سیمان سازگاری دارد. در گرما و سرما مقاومت بالا و چسندگی زیادی را از خود بروز می دهد.
- سرعت اجرا: عایق رطوبتی پلیمری پایه قیری با قلم مو و پیستوله با سرعت بالا اجرا میشوند.
- سهولت و تمیزی اجرا: در مقایسه با قیرگونی و ایزوگام و ابزارآلات مورد نیاز برای اجرای آنها مثل شعله پخش کن، کپسول، رولهای سنگین و غیره، اجرای عایقهای نسل جدید به مراتب سادهتر است و بوسیله یک سطل و قلم مو یا غلطک در کمترین زمان اجرا میشود.
- کارایی عالی برای تعمیرات: قابلیت اجرای آن به صورت مستقیم روی کاشی و سنگ و سطوح مختلف، موجب شده است طرفداران زیادی در بین پیمانکاران آب بندی ساختمان پیدا کند.
در ادامه به معرفی و بررسی کارایی دیگر انواع عایق های رطوبتی پلیمری پایه آب می پردازیم
عایق رطوبتی پلیمری با دارا بودن رزین های آب بند کننده در ساختارشان هم قابلیت عایق کاری نفوذی دارند (چون عایق رطوبتی ترک های تا عمق 2 میلیمتر و عرض 5 میلی متر را می پوشاند) هم عایق کاری سطحی انجام می دهند. رزین های امولسیونی مورد استفاده در این عایق های رطوبتی پلیمرهایی شناور در ساختار آب می باشند که پس از اجرای سطحی، تبخیر آب میان بافتی عایق یا رزین، رسیدن به دمای حداقل تشکیل فیلم برای رزین مورد نظر، فیلمی کاملا آب بند و ضد آب را روی سطح ایجاد می کنند که علاوه بر عایق رطوبتی بودن خواص عالی انعطاف پذیری نیز از خود نشان می دهند. یعنی در سرما ترک نمی خورند. در گرما دچار تخریب یا روانی قیر نخواهند شد. (روانی قیر مشکلی است که برای عایق های رطوبتی پایه قیری مانند عایق رطوبتی امولسیون قیری، قیر و گونی، ایزوگام و شینگل در گرمای شدید آفتاب و دماهای بالا ایجاد می شود و موجب خرابی عایق و مشکلات شدید زیست محیطی می گردد.)
عایق های رطوبتی ساختمانی نانوشیلد با سال ها تجربه و پشتوانه علمی قوی شما را با نسل نوین عایق کاری رطوبتی آشنا نموده تا سرعت، تمیزی و راحتی اجرای عایق رطوبتی را برای شما به ارمغان بیاورد. مزایای استفاده از عایق رطوبتی پلیمری پایه آب نانوشیلد:
- مایع و قادر به نفوذ و مخلوط شدن با سطح پایین تر
- آب بندی تمام سطوح با جنس های مختلف: چوب، سیمان، بتون، سنگ، سرامیک، کاشی، آجر و ...
- سازگار با محیط زیست ، غیر سمی و غیر قابل اشتعال
- نصب سریع و آسان
- ضد ترک و شکاف و شکستگی
- سبک برای بام و تمام سطوح
- عدم لایه برداری و جدا شدن
- عایق مناسب استخرهای شنا
- تنوع رنگی بالا و عالی برای عایق کاری و رنگ همزمان دیوارهای باران گیر و سقف های شیروانی (مناسب برای ویلاسازی در شهرهای شمالی کشور)
- مقاومت در برابر فشار منفی آب مناسب چاله آسانسور، استخر، دستشویی، زیر زمین و ... (عایق دو جزئی نانوشیلد مناسب عایق زیر کار)
- عمر مفید بسیار طولانی و بالا
- قیمت مناسب
- ضمانتنامه های کتبی 10 ساله
نانوشیلد محصولات متنوعی از عایقهای رطوبتی کاربردهای گوناگون را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد و تقریبا تمامی این محصولات را میتوانید با استفاده از قلم مو، غلطک و ایرلس اجرا کنید. در ادامه با توضیحات تکمیلی در رابطه به چگونگی اجرای عایق رطوبتی نانوشیلد بیشتر آشنا خواهید شد
عایق رطوبتی فشار منفی به نوعی از عایق رطوبتی گفته میشود که برای محافظت از سازهها در برابر نفوذ آب از سطح خارجی به سطح داخلی در سازه اعمال و اجرا میشود. به بیان سادهتر، این نوع عایق زمانی بکار میرود که احتمال نفوذ آب و رطوبت از خارج به داخل سازه وجود دارد.
یکی از پرسشهای اساسی در رابطه با عایق کاری و آب بندی این است که چقدر باید صبر کنیم تا عایق رطوبتی نانو خشک شود؟ دانستن پاسخ این سوال نقش بسیار مهمی در کیفیت عایق کاری و آب بندی سطوح دارد. پاسخ کوتاه این است: حداکثر 72 ساعت اما اگر میخواهید پاسخ دقیق را بدانید با ادامه این یادداشت همراه شوید
عایق رطوبتی نانو کاربردهای وسیعی دارد و برای آب بندی سطوح مختلفی از جمله سطوح فلزی و چوبی و همچنین به عنوان یک لایه ضد اب و رطوبت بر روی انواع مصالح ساختمانی استفاده میشود. در این مطلب به نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو میپردازیم.