عایق های رطوبتی
عایق های رطوبتی ساختمانی انواع مختلفی دارند.
- قدیمی ترین نوع آن قیرگونی است که کارآمدی مناسبی هم دارد. اما به علت سمی بودن، خطرات زیست محیطی، اجرای دشوار، سنگینی و ضخامت زیاد کم کم طرفداران خود را از دست داده است و مردم تمایل به عایق های جدید و مارآمدی دارند که نواقص عایق های قدیمی را نداشته باشند.
- ایزوگام که چندین دهه است وارد بازار شده و بازار رقابتی بزرگی نیز ایجاد کرده است. چرا که ایزوگام اجرای آسان تری نسبت به قیرگونی دارد و بسیار سبکتر است. اما با این حال نصب آن نیاز به حرارت دارد و در صورت گرمای شدید آفتاب مواد قیری داخل آن روان شده و دچار خرابی ایزوگام و مشکلات زیست محیطی می گردد. ایزوگام در سرما هم دچار ترک خواهد شد.
- شینگل ها: این نوع از عایق های رطوبتی ساختمانی استحکام مناسبی دارد و ظاهر بسیار زیبایی دارد و اغلب برای سقف های شیروانی استفاده می شود. اما بزرگترین ایراد شینگل آنست که در مناطق سردسیر جواب می دهد. اگر در مناطق بسیار گرم که تابستانها تابش مستقیم آفتاب را تجربه می کنند استفاده شود در اثر گرما دچار روانی قیر می شود و مشکلات محیط زسیتی ایجاد می کند و کارایی شینگل را به شدت تحت تاثیر بد قرار می دهد.
- عایق های پلیمری نسل نوین عایق های رطوبتی ساختمانی می باشد. عایق های پلیمری بر مبنای تشکیل فیلم رزین های آب بند کننده کار می کند. برخی رزین ها پس از تشکیل فیلم روی سطح و تبخیر آب آن، لایه ای ضد آب را تشکیل می دهد که دوام بسیار بسیار بالا دارد و از نفوذ رطوبت و آب جلوگیری می نماید. این فیلم ضد آب بدلیل ساختار پلیمری کاملا منعطف و کشسان است و در برابر تنش های سازه ای، گرما یا سرما دچار ترک و پوسته پوسته (ناشی از انقباض و انبساط ) نمی گردد.
استفاده از پلیمر ها در عایق های قدیمی رواج بسیار دارد. مثلا قیر را می توان با افزودن مواد پلیمری به آن اصلاح کرد و خواص آنرا بهبود بخشید. اما استفاده مستقیم از پلیمرها برای ساخت عایق رطوبتی صنعت عایق کاری ساختمان را با دوره جدیدی آشنا نموده است. چرا که عایق رطوبتی پلیمری مستقیما از رزین ساخته می شود. که البته بسته به نوع کاربرد عایق فیلرهای عایق رطوبتی پلیمری متفاوت می باشد. عایق هایی که برای تحمل فشارهای منفی ساخته می شود عموما پایه سیمانی دارند. عایق هایی که برای بام یا دیوارهای باران گیر بکار می روند فیلرهای دیگری بجز سیمان دارند. همچنین برای زیبایی عایق ها به آنها پیگمنت های رنگی نیز افزوده می شود. این عایق های رطوبتی پلیمری بسیار سبک و دارای ضخامت کم هستند.
مزایای عایق رطوبتی پلیمری:
- اجرای آسان: عایق رطوبتی پلیمری نیازی به حرارت دادن برای نصب ندارند. فقط کافی است یک قلم مو، غلطک یا پستوله داشته باشید تا بتوانید خودتان به راحتی این عایق ها را روی سطح اجرا کنید.
- سبک با ضخامت کم
- ثبات رنگ: دارای مواد آنتی uv در نتیجه عدم تغییر رنگ در برابر آفتاب
- بدون پوسته شدن یا ترک خوردن: ساختار پلیمری این عایق ها که از پلیمرهای ترموپلاستیک تشکیل شده است انعطاف بسیار زیادی را برای عایق به ارمغان میاورد که در برابر انقباض و انبساطات ناشی از تنش های سازه ای یا سرما و گرمای هوا دچار کشیدگی، جمع شدگی، ترک یا پوسته پوسته نمی شود.
- عمر مفید 30 سال
- رنگ های بسیار متنوع برای عایق کاری سقف های شیروانی، دیوارهای باران گیر، استخر و ......
کاربرد عایق رطوبتی پلیمری:
- عایق کاری زیر کار کاشی، سرامیک، سنگ یا موزاییک ( محیط هایی مانند دستشویی، حمام، آشپزخانه، بام، نما، پارکینگ و.....)
- عایق کاری روی نما: عایق رطوبتی پلیمری نانواستون کالر که شفاف و بی رنگ است برای عایق کاری و آب بند کردن سطوح نما بکار می رود. شما می توانید برای عایق کاری موارد زیر از عایق بی رنگ نما نانوشیلد استفاده نمایید:
- روی سنگ نما
- روی سرامیک یا کاشی حمام، دستشویی و آشپزخانه
- روی چوب و سازه های چوبی مانند آلاچیق های چوبی
- روی پارکت و لمینیت و انواع کفپوشهای ساختمانی
- عایق کاری پشت بام و روف گاردن
- عایق کاری سقف های شیروانی و سقف های فلزی
- عایق کاری سطوح فلزی مانند مخازن آب، سپتیم فاضلاب، سازه های دریایی و.....
- عایق کاری دیوارهای باران گیر ساختمان
- عایق کاری استخر، آبنما، فواره و ...
مشاهده می نمایید که طیف وسیعی از سطوح و مکان ها توسط عایق های رطوبتی پلیمری نانوشیلد به سادگی عایق کاری رطوبتی می شوند.
نانوشیلد محصولات متنوعی از عایقهای رطوبتی کاربردهای گوناگون را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد و تقریبا تمامی این محصولات را میتوانید با استفاده از قلم مو، غلطک و ایرلس اجرا کنید. در ادامه با توضیحات تکمیلی در رابطه به چگونگی اجرای عایق رطوبتی نانوشیلد بیشتر آشنا خواهید شد
عایق رطوبتی فشار منفی به نوعی از عایق رطوبتی گفته میشود که برای محافظت از سازهها در برابر نفوذ آب از سطح خارجی به سطح داخلی در سازه اعمال و اجرا میشود. به بیان سادهتر، این نوع عایق زمانی بکار میرود که احتمال نفوذ آب و رطوبت از خارج به داخل سازه وجود دارد.
یکی از پرسشهای اساسی در رابطه با عایق کاری و آب بندی این است که چقدر باید صبر کنیم تا عایق رطوبتی نانو خشک شود؟ دانستن پاسخ این سوال نقش بسیار مهمی در کیفیت عایق کاری و آب بندی سطوح دارد. پاسخ کوتاه این است: حداکثر 72 ساعت اما اگر میخواهید پاسخ دقیق را بدانید با ادامه این یادداشت همراه شوید
عایق رطوبتی نانو کاربردهای وسیعی دارد و برای آب بندی سطوح مختلفی از جمله سطوح فلزی و چوبی و همچنین به عنوان یک لایه ضد اب و رطوبت بر روی انواع مصالح ساختمانی استفاده میشود. در این مطلب به نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو میپردازیم.