جستجوسبد خرید

روان کننده بتن

روان کننده بتن یا کاهنده آب بتن یکی از پرکاربردترین مواد افزودنی در بتن است که باعث افزایش مقاومت، دوام و بهبود کارایی و عملکرد بتن میشود. روان کننده های بتن فرومول های مختلفی دارند و بر پایه مواد متفاوتی تولید میشوند. آنچه مسلم است روان کننده بتن امروزه جزئی جدانشدنی از بتن و ساخت و ساز است !

روان کننده بتن چیست ؟

روان کننده بتن نوعی افزودنی است که به مخلوط سیمان و شن ماسه اضافه میشود تا عملکرد و کارایی بتن را افزایش دهد. روان کننده بتن با کاهش آب بتن و آفزایش مقاومت آن کاربرد وسیعی دارد. قبل از توضیح بیشتر در باره روان کننده بتن لازم است با برخی از اصطلاحات آشنا شویم.

سیمان چیست ؟

سیمان یکی از مصالح ساختمانی است که قابلیت زیادی در چسباندن ذرات نسبیتا ریز به یکدیگر را داراست. سیمان از ترکیب مصالح آهکی، رس، سیلیس و اکسیدهای معدنی در دمای ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ درجه سانتی‌گراد ساخته می‌شود.

کاربرد سیمان اغلب در ساخت ملات سیمان برای دیوار چینی و همینطور ماده اصلی ساخت بتن است. مصالح ساختمانی جدیدی مانند سمنت پلاست ( موزائیک های مصنوعی یا سنگ مصنوعی ) و فایبرسمنت ( نمای سمنت برد ) نیز از آن تهیه میشود.

سیمان انواع متنوعی دارد که دو نوع بسیار پرکاربرد آن در ساخت و ساز سیمان سفید و سیمان سیاه است.

بخوانید : تفاوت سیمان و سیمان سفید

بتن چیست ؟

بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است. قیمت ارزان و فراوان بود مواد تهیه بتن آنرا به یکی از مهمترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی تبدیل کرده است.

در مفهوم گسترده تر بتن به هر ترکیبی که ماده چسبنده آن خاصیت سیمان شدن را دارا باشد بتن میگویند اما در عبارت رایج و فنی آن بتن مخلوطی است از سیمان، آب و شن که البته در برخی کشورها و بنابرا کاربرد آن افزودنی های متنوعی به آن اضافه میشود. افزودنی هایی نظیر روان کننده بتن یا سرباره آهن

معرفی روان کننده بتن

افزودنی های کاهنده آب که یا روان کننده بتن یکی از کاربردی ترین افزودنی های مورد استفاده در بتن می باشند. این محصولات برای افزایش مقاومت و دوام بتن و همینطور کاهش گرمای هیدراتاسیون بسیار مناسب هستند.

فرمول و ترکیبات شیمیایی روان کننده بتن

فرمول های متنوعی برای تولید روان کننده بتن استفاده میشوند و معمولا بخش اصلی این فرمولاسیون ترکیبات عالی محلول در آب است.

موارد بالا و سایر ترکیبات مشابه بخش اصلی روان کننده بتن هستند که به اختصار شرح برخی از این ترکیبات در ذیل آورده شده است

هیدروکسی کربوکسیلیک اسید ها

اسید های هیدروکسی کربوکسیلیک دارای چند گروه هیدروکسیل (OH) و یک یا دو گروه کربوکسیلیک اسید (COOH) در انتهای زنجیره می باشد که به یک زنجیره کربنی کوتاه متصل شده است اسید گلوکونیک رایج ترین ترکیب مورد استفاده می باشد.

لیگنو سولفونات ها به عنوان روان کننده بتن

یکی از قدیمی ترین و در عین حال پرکاربردترین مواد در تولید روان کننده بتن است. مولکول لیگنوسولفونات بسیار پیچیده بوده و می توان آن را به صورت پلیمری که واحد فنیل پروپان آن با هیدروکسیل (OH) , متوکسیل (OCH3), حلقه فنیل (C6H5) و گروه اسید های سولفونیک (SO3H) جایگزین شده است نشان داد.

مکانیسم عمل آنها بر پایه خاصیت پخش کنندگی ذرات سیمان در آب می باشد. صنعت لیگنو سولفونات توانسته به مرور زمان ایرادات ساختاری این ترکیبات را برطرف و جایگاه خوبی برای لیگنو سولفونات در بین مواد افزودنی های روان کننده بتن بدست آورد.

کربوهیدرات ها به عنوان روان کننده بتن

کربوهیدرات هایی مانند گلوکز و ساکاروز و پلیمر های هیروکسیلاته , که از هیدرولیز جزیی پلی ساکارید هایی مشابه با پلی ساکارید های موجود در نشاسته ذرت به دست می آیند , تشکیل می شوند.

کربوهیدرات ها در زمان تولید و تهیه کاهنده آب و روان کننده بتن باید با مقادیر کمی از تری اتانول آمین یا کلسیم کلرید یا سایر نمکها مخلوط شود تا اثر دیرگیرکنندگی آنها را کاهش دهد.

سایر ترکیبات روان کننده بتن

علاوه بر آنچه در بالا ذکر شد مواد جدید دیگری همه ساله به عنوان روان کننده بتن ثبت و به صنعت ساخت و ساز معرفی میگردد که برخی از این مواد بر پایه ترکیبات عالی و برخی نیز بر پایه پلیمر های آکریلات و متاکریلات می باشند.

گروه بندی تجاری روان کننده بتن

روان‌کننده‌ها به دو دسته روان‌کننده‌های معمولی و فوق روان‌کننده‌ها تقسیم می‌شوند که در بازار به دو شکل پودری و مایع وجود دارند.

کارایی روان کننده بتن

بهبود خواص مخلوط‌های بتن خشن ، ساخت بتن با قابلیت پرداخت با ماله فلزی، بتن‌ریزی قطعات با تراکم زیاد آرماتور ، بتن‌ریزی با لوله که تمامی این موارد همان خاصیت روان کنندگی را یادآوری میکنند !

مکانیزم عمل روان کننده بتن

زمانی که سیمان پرتلند با آب مخلوط می شود, به علت کم بودن نیروی دافعه بین ذرات سیمان , این ذرات به هم چسبیده و کلوخه هایی را تشکیل می دهند. در حضور روان کننده بتن کلوخه های شکل گرفته باز شده و ذرات سیمان پراکنده می شوند. جذب مولکول های آلی در لایه های مختلف , ایجاد کپسول هایی از مولکول های آب , آزاد شدن آب در بین ذرات سیمان و ایجاد تاخیر در فرآیند هیدراتاسیون سیمان و تغییر مورفولوژی از جمله مکانیزمهای محصولات روان کننده بتن است.

چسب بتن نانوشیلد

نانوچسب بتن 1000 پلاس نانوشیلد یکی از بهترین چسب های بتن با کارایی و خواص راون کنندگی بسیار بالاست توضیحات مرتبط با این محصول را متوانید از طریق لینک زیر مشاهده نمایید.

نانوچسب بتن 1000 پلاس

اجرای عایق رطوبتی چگونه است؟

اجرای عایق رطوبتی چگونه است؟

نانوشیلد محصولات متنوعی از عایقهای رطوبتی کاربردهای گوناگون را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد و تقریبا تمامی این محصولات را میتوانید با استفاده از قلم مو، غلطک و ایرلس اجرا کنید. در ادامه با توضیحات تکمیلی در رابطه به چگونگی اجرای عایق رطوبتی نانوشیلد بیشتر آشنا خواهید شد

عایق رطوبتی فشار منفی چیست؟

عایق رطوبتی فشار منفی چیست؟

عایق رطوبتی فشار منفی به نوعی از عایق رطوبتی گفته می‌شود که برای محافظت از سازه‌ها در برابر نفوذ آب از سطح خارجی به سطح داخلی در سازه اعمال و اجرا میشود. به بیان ساده‌تر، این نوع عایق زمانی بکار میرود که احتمال نفوذ آب و رطوبت از خارج به داخل سازه وجود دارد.

زمان خشک شدن عایق نانو چقدر است؟

زمان خشک شدن عایق نانو چقدر است؟

یکی از پرسشهای اساسی در رابطه با عایق کاری و آب بندی این است که چقدر باید صبر کنیم تا عایق رطوبتی نانو خشک شود؟ دانستن پاسخ این سوال نقش بسیار مهمی در کیفیت عایق کاری و آب بندی سطوح دارد. پاسخ کوتاه این است: حداکثر 72 ساعت اما اگر میخواهید پاسخ دقیق را بدانید با ادامه این یادداشت همراه شوید

نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو چگونه است؟

نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو چگونه است؟

عایق رطوبتی نانو کاربردهای وسیعی دارد و برای آب بندی سطوح مختلفی از جمله سطوح فلزی و چوبی و همچنین به عنوان یک لایه ضد اب و رطوبت بر روی انواع مصالح ساختمانی استفاده میشود. در این مطلب به نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو میپردازیم.