مقایسه عایق پلیمری نانوبام و ایزوگام
در سالهای 1350 تا 1356 کم کم تکنولوژی عایق رطوبتی جدیدی به نام ایزوگام وراد ایران شد و در ایران شروع به تولید آن گردید. ایزوگام به دلیل مزایایی که نسبت به روش های قدیمی تر از خود یعنی آسفالت و قیرگونی داشت به سرعت جایگاه ویژه ای در صنعت ساختمان پیدا کرد. با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه پلیمرها و فناوری نانو ، در طی سالهای اخیر نسل جدید عایق های رطوبتی نانو پلیمری پا به عرصه صنایع عایق کاری ساختمانی گذاشته است. عایق های رطوبتی جدید به چند گروه تقسیم می شوند:
- عایق های رطوبتی پلیمری که به شکل نفوذی عمل می کنند.
- عایق های پایه قیری اصلاح شده با پلیمرها. که در این تکنولوژی سعی در برطرف نمودن معایب قیر با افزودن پلیمرها به آن شده است. چرا که پلیمرها با خواص انعطاف پذیری فوق العاده به عایق پایه قیری خواص کشسانی بی نظیری می بخشد و در برابر تابش آفتاب یا سرمای زیاد آنرا از شکنندگی و یا پارگی حفظ می کند.
- عایق های رطوبتی پلیمری مایع بر پایه آب که بصورت تک جزئی یا دو جزئی تولید می شوند. و مکانیسم عملکرد آنها تشکیل فیلم ضد آب بروی سطح می باشد.
در این مطلب قصد داریم به بررسی تفاوت های ایزوگام و عایق رطوبتی نانوپلیمری مانند نانوبام بپردازیم:- اجرای عایق رطوبتی پلیمری نانوبام بسیار سریع تر و آسان تر از اجرای ایزوگام می باشد. حتی خود شما می توانید مجری عایق رطوبتی نانوبام باشید.
- ایزوگام به علت تخریب در برابر نور آفتاب و شل شدن قیر در هوای گرم، معمولا با لایه ای از جنس آلومینیوم یا روکش پلی اتیلن پوشانده می شود. ایزوگام های روکش دار بسیار بیشتر از ایزوگام های ساده در بازار یافت می شوند. در حالی که عایق رطوبتی پلیمری نانوبام به خاطر رنگ سفیدی که دارد، بیش از 90% نور آفتاب را منعکس می نماید و بعلت پایه آب بودن و عدم به کار گیری قیر در این عایق ها، مشکل روانی و شل شدن قیر ندارد و به تنهایی و بدون لایه و روکش مضاعف قابل اجرا و استفاده در سطح بام می باشد.
- وقتی ایزوگام کنده یا پوسته شود برای ترمیم موضعی به هیچ وجه استفاده مجدد از ایزوگام صرفه اقتصادی ندارد و امکانش نیز نمی باشد. اما در مورد عایق های رطوبتی نانوبام ترمیم موضعی حتی توسط خود شخص با یک کیلو از عایق نانوبام امکان پذیر خواهد بود. که این مطلب حکایت از اجرای آسان و سریع این عایق ها دارد.
- در صورت انقباض و انبساط های ناشی از تغییر دما یا تنش های سازه ایزوگام ممکن است ترک بردارد و پوسته شده و از سطح جدا گردد. در حالی که عایق رطوبتی نانوبام به علت وجود پلیمرهای ترموپلاستیک که در ساختار آن است بسیار منعطف و کشسان عمل میکند و دچار ترک یا پارگی نمی گردد.
- عایق رطوبتی پلیمری نانوبام پس از اجرا تمام آب میان بافتی آن تبخیر شده و در نهایت لایه ضد آب تشکیل شده بسیار سبک تر و با ضخامت کمتر از لایه های ایزوگام می باشد.
- ایزوگام قابل اشتعال بوده در حالی که عایق رطوبتی نانوبام بدلیل به کارگیری الیاف کندسوز شیشه و عدم استفاده از قیر و مواد نفتی در فرمولاسیون عایق، غیر قابل اشتعال است.
- عمر مفید عایق رطوبتی نانوبام به خاطر ماهیت پلیمری به قطع 2 یا 3 برابر ایزوگام می باشد.
نانوشیلد محصولات متنوعی از عایقهای رطوبتی کاربردهای گوناگون را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد و تقریبا تمامی این محصولات را میتوانید با استفاده از قلم مو، غلطک و ایرلس اجرا کنید. در ادامه با توضیحات تکمیلی در رابطه به چگونگی اجرای عایق رطوبتی نانوشیلد بیشتر آشنا خواهید شد
عایق رطوبتی فشار منفی به نوعی از عایق رطوبتی گفته میشود که برای محافظت از سازهها در برابر نفوذ آب از سطح خارجی به سطح داخلی در سازه اعمال و اجرا میشود. به بیان سادهتر، این نوع عایق زمانی بکار میرود که احتمال نفوذ آب و رطوبت از خارج به داخل سازه وجود دارد.
یکی از پرسشهای اساسی در رابطه با عایق کاری و آب بندی این است که چقدر باید صبر کنیم تا عایق رطوبتی نانو خشک شود؟ دانستن پاسخ این سوال نقش بسیار مهمی در کیفیت عایق کاری و آب بندی سطوح دارد. پاسخ کوتاه این است: حداکثر 72 ساعت اما اگر میخواهید پاسخ دقیق را بدانید با ادامه این یادداشت همراه شوید
عایق رطوبتی نانو کاربردهای وسیعی دارد و برای آب بندی سطوح مختلفی از جمله سطوح فلزی و چوبی و همچنین به عنوان یک لایه ضد اب و رطوبت بر روی انواع مصالح ساختمانی استفاده میشود. در این مطلب به نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو میپردازیم.